Algemene uitleg Voorstroom

Voorstroom heeft een cloud omgeving ontwikkeld die het beheren van je projecten voor groene energie gemakkelijk maakt. Onze visie is dat iedereen in Nederland toegang hoort te krijgen tot het participeren in en opwekken van groene energie. De tools bieden vrijheid om je eigen omgeving in te richten en meerdere projecten te starten. Voorstroom is ontstaan omdat er subsidies beschikbaar zijn gesteld voor het opwekken en kopen van groene stroom vanwege de klimaatwetgeving die door de Europese overheid is opgesteld. Momenteel zijn er drie manieren van groene energieopwekking: zonne-energie, windenergie en waterenergie.


Hoe werkt Voorstroom?

Voorstroom heeft twee omgevingen, namelijk een omgeving voor de coöperatie en een omgeving voor de klant. De klant kan inzien hoeveel zijn/haar aandeel heeft opgebracht en welke winst er behaald is. De coöperatie kan verschillende omgevingen instellen om elk project te beheren. Binnen elk project kan de coöperatie verschillende rollen toewijzen aan haar leden, zoals beheer van projecten, financiële zaken en inschrijvingen.

We zijn flexibel in het opstellen en ontwerpen van de omgeving. Binnenkort wordt het mogelijk om zelf verzoeken in te dienen om het dashboard aan te passen naar je eigen wensen. We zijn voortdurend bezig met onze eigen ontwikkeling en die van Voorstroom, zodat uiteindelijk heel Nederland op een positieve manier invloed kan hebben op het verantwoord opwekken van energie.